Stiebel-Eltron warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenStiebel-Eltron warmtepomp plaatsen

Een passende Stiebel-Eltron warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Hierom bestaan er nogal wat alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van deze website bekijk je handige informatie over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Stiebel-Eltron.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een betrouwbare Stiebel-Eltron warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Check of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Solarfocus warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Stiebel-Eltron warmtepomp kan ik het beste installeren? Stiebel-Eltron hanteert verschillende warmtepompen, rendabel voor zowat elke ruimte (zoals de LWA 100 (221470)). Maar, welke pomp sluit aan bij mijn huis? Onderstaand behandelen we in het kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Rijswijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van centrale verwarming + water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Stiebel-Eltron ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een all-electric product. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Oss.

Stiebel-Eltron CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Stiebel-Eltron warmtepomp prijzen februari 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Stiebel-Eltron subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een alle electric installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Stiebel-Eltron warmtepomp. Waardevol voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame energiebron. Stiebel-Eltron warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.