CV-ketel vervangen Gytsjerk Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Gytsjerk? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Tytsjerksteradiel met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met het oog op ons toekomstig energieverbruik. Op deze website lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gytsjerk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Gytsjerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gytsjerk [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Gytsjerk ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Climaveneta installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een deskundige warmtepomp installateur in Gytsjerk. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Ga na of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gytsjerk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Brink en ook Viessmann. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per mogelijkheid praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Gytsjerk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3000 met monteren.

 • Tot 60% minder energie
 • Waardestijging van woning
 • Geen zelfstandig systeem
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Constante temperatuur
 • Monopolistisch systeem
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Gytsjerk? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de traditionele ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €1900 - €5800.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3100 en €17500. Ook interessant: CV-Ketel in Anloo vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 – €4400. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

De HR-ketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een royale subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Gytsjerk. Dit ligt vaak ergens tussen de €1250 – €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec WWC 190H/X ontvang je €3600 en voor de Panasonic All-in-one T-CAP KIT-AXC12GE5 ligt dat op €2500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gytsjerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Rheeze.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze pagina tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Gytsjerk. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de regio Gytsjerk.