CV-ketel vervangen Halfweg Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Halfweg? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei zaken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: check ook het beleid van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website analyseer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Via onze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Halfweg.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Halfweg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Halfweg [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Halfweg is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Energie EST installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een deskundige warmtepomp installateur in Halfweg. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Halfweg

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Ferroli en ook RLM. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website signaleer jij per systeem aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarbruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Halfweg: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3500 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Makkelijk te plaatsen
 • Dure systemen
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Gemakkelijke installatie
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Besparen op de energienota
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Eenvoudige techniek
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Halfweg? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1350 - €4150.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €2600 en €13000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Assen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1800 – €3000. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Halfweg. Dit ligt vaak ergens tussen de €1050 tot €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 61WG030 krijg je €5300 en in in het geval van de Panasonic HIGH TEMPERATURE KIT-WHF12F6E5 bedraagt dit €2500. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Halfweg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Rijsbergen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via onze website check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Halfweg. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit Halfweg.