CV-ketel vervangen Havelte Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Havelte? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met meerdere aspecten: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Westerveld ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site analyseer je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten aanzien van de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van de vergelijker vergelijk je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Havelte.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Havelte?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Havelte [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Havelte is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Nefit installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een geoefende warmtepomp installateur in Havelte. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Havelte

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Agpo cv Ketels en ook Saunier Duval. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze pagina bekijk jij per alternatief aanvullende info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naartoepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Havelte: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3000 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Waardestijging van woning
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Energiezuinig
 • Per zone regelbaar
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Havelte? Let dan op de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de gas-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €2600 tot €4750.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €1600 en €16500. Zoek ook naar CV-Ketel in Banholt vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1700 tot €4800. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Havelte. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 tot €2800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta NECS-W /H /B 0152 kun je aanspraak maken op €7800 en m.b.t. de Panasonic Monobloc high performance WH-MDF09E3E5 krijg je €2200. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Havelte?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Rutten.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op de info op deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Havelte. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Havelte.