CV-ketel vervangen Heemskerk Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Heemskerk? We onderscheiden in juni 2021 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met allerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Heemskerk t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl check je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Middels de vergelijker ontdek je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heemskerk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Heemskerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heemskerk [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Heemskerk is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Remko installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een betrouwbare warmtepomp installateur in Heemskerk. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heemskerk

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Atag en ook Intergas. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Hier vergelijk jij per soort een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Heemskerk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4000 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Snel geplaatst
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Heemskerk? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de traditionele ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €2250 tot €5350.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €3800 en €12500. Lees nu verder over CV-Ketel in Bathmen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1900 en €4700. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Heemskerk. Vergoedingen schommelen tussen de €1850 tot €4000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta WWH-HT 0131 kun je aanspraak maken op €7000 en m.b.t. de Panasonic T-CAP KIT-WXC12F6E5 krijg je €2500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Heemskerk.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heemskerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp s-Heer Arendskerke.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Heemskerk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Heemskerk.