CV-ketel vervangen Heesch Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Heesch? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van velerlei onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Bernheze betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website check je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heesch.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Heesch?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heesch [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Heesch is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Sonnenkraft installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een doorgewinterde warmtepomp installateur in Heesch. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heesch

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Buderus + Geveke. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina vergelijk jij per alternatief bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Heesch: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Heesch? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de gas-ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €2000 en €5800.

Productkosten

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3500 en €16000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Beerta vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1500 en €3200. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Heesch. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 en €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta WWR 0011MS DHW2 kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Panasonic Warmtepomp boiler PAW-DHWM300AE krijg je €1250. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Bernheze.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heesch?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Sandfirden.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van onze website tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Heesch. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Heesch.