CV-ketel vervangen Heilig Landstichting Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Heilig Landstichting? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Groesbeek aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website signaleer je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van onze website lees je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heilig Landstichting.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Heilig Landstichting?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heilig Landstichting [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Heilig Landstichting gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Vaillant installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Heilig Landstichting. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Controleer of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heilig Landstichting

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Dru of natuurlijk Mark. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze pagina analyseer jij per product meer details. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Heilig Landstichting: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4900 inclusief montage.

 • Onuitputbare bron
 • Subsidies tot €2.500
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatische ontsteking
 • Minimale voorraad hout
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Geen leidingen aanleggen
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Heilig Landstichting? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de gas-ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €1100 tot €5200.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2100 en €14000. Lees nu verder over CV-Ketel in Bemmel vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1000 – €3800. Ga je voor een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Heilig Landstichting. Dit fluctueert momenteel tussen de €1500 tot €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta WWR 0041T DHW2 krijg je €3300 en in in het geval van de PHNIX Ventus Hero 25T bedraagt dit €2900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Groesbeek.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heilig Landstichting?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Scharmer.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op onze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Heilig Landstichting. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Heilig Landstichting.