Vaillant warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Vaillant warmtepomp plaatsen

Een geschikte Vaillant warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor bestaan er de wereld aan alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij deze website check je handige informatie over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Vaillant.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een vakkundige Vaillant warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Thermia warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Vaillant warmtepomp kan ik het beste installeren? Vaillant verkoopt verschillende warmtepompen, aansluitend bij zowat elke ruimte (zoals de aroTHERM VWL 115/2 A). De vraag is, welke pomp sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hierna bespreken we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Uitgeest.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Vaillant ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor je verwarming in huis en water om te douchen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een full-electric systeem. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Rozendaal.

Vaillant CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Vaillant warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Vaillant subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een full electric installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Vaillant warmtepomp. Nuttig voor consumenten die op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie. Vaillant warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur