CV-ketel vervangen Hellendoorn Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Hellendoorn? Grofweg heb je in januari 2021 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van velerlei aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Hellendoorn t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website vind je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken rond ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze pagina lees je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hellendoorn.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Hellendoorn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hellendoorn [Update januari 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Hellendoorn is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk CTA installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Hellendoorn. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hellendoorn

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Berreta + Thermagas. Wat sluit aan bij mijn wensen? Via deze website detecteer jij per product een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Hellendoorn: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3300 met installeren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Eenvoudige techniek
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Hellendoorn? Let dan op de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) varieert tussen de €1650 - €5500.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €1600 en €13500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Berg en Dal vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1800 en €4300. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst vind je de huidige vergoeding in Hellendoorn. Dit fluctueert momenteel tussen de €1350 – €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta WWR 0091T MTD2 krijg je €5500 en in in het geval van de Pico Energy NDA Premium L10EuC bedraagt dit €2200. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Hellendoorn.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hellendoorn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Scherpenzeel.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Hellendoorn. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Hellendoorn.