CV-ketel vervangen Heveadorp Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Heveadorp? In feite heb je in augustus 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van allerlei componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Renkum m.b.t. warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder bekijk je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heveadorp.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Heveadorp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heveadorp [Update augustus 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Heveadorp is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Austria Email warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Heveadorp. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heveadorp

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Atag en Novum. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op de site signaleer jij per alternatief praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Heveadorp: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4600 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig in te stellen
 • Aantal modellen
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Per zone regelbaar
 • Helaas geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Heveadorp? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1750 - €5250.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €2400 en €15000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Bingelrade vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €2000 tot €4400. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Heveadorp. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 en €2200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Clivet WSHN-EE 91 geldt een subsidie van €5400 en ten aanzien van de Remko HTS 080 Mannheim geldt een bedrag van €1650. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Renkum.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 10 jaar, 0moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heveadorp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Sexbierum.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van onze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Heveadorp. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Heveadorp.