CV-ketel vervangen Hoevelaken Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Hoevelaken? In feite heb je in juli 2024 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: check ook het beleid van de gemeente Nijkerk t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website detecteer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met het oog op onze energieconsumptie in de toekomst. Via de vergelijker lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoevelaken.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hoevelaken?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoevelaken [Update juli 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Hoevelaken gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk EnergyPanel warmtepompen).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een deskundige warmtepomp installateur in Hoevelaken. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hoevelaken

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Daalderop of Novum. Wat past bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per systeem aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Hoevelaken: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €3300 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Combineren met warmtepomp
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Onderhoudsvrij
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Hoevelaken? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de CV-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €2700 en €5850.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Water/water, Lucht/water, Hybride, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2900 en €18500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Boesingheliede vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1000 tot €3700. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Hoevelaken. Deze liggen op het moment tussen de €1150 – €3400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Danfoss DHP-H Opti Pro+ 10 geldt een subsidie van €3000 en ten aanzien van de Remko HTS 260 Köln geldt een bedrag van €2700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Nijkerk.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hoevelaken?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Sint Odiliënberg.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Hoevelaken. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Hoevelaken.