CV-ketel vervangen Honselersdijk Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Honselersdijk? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit verscheidene aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Westland inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vergelijk je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van de vergelijker vind je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Honselersdijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Honselersdijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Honselersdijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Honselersdijk gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Hiseer warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een bedreven warmtepomp installateur in Honselersdijk. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Honselersdijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Bosch of natuurlijk Intergas. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op deze pagina vind jij per product aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Honselersdijk: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De kosten liggen rond €3100 (plaatsing inbegrepen).

 • Voordelig warm water
 • Huis wordt meer waard
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Voorraad pellets
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Eigen design mogelijk
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Honselersdijk? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de HR-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) ligt tussen de €1300 en €5550.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €1700 en €22000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Borssele vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1600 – €3300. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een royale subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Honselersdijk. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 en €3800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Danfoss DHP-L Varius Pro+ geldt een subsidie van €3300 en ten aanzien van de Remko WKF 120 geldt een bedrag van €2050. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Westland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Honselersdijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Slenaken.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Honselersdijk. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Honselersdijk.