CV-ketel vervangen Hoog-Keppel Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Hoog-Keppel? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Bronckhorst wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website analyseer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft het energieverbruik over 10 jaar. Middels cvketel-warmtepomp.nl check je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoog-Keppel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hoog-Keppel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoog-Keppel [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Hoog-Keppel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check iDM warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Hoog-Keppel. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hoog-Keppel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Ferroli of natuurlijk Radson. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hieronder vergelijk jij per mogelijkheid een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Hoog-Keppel: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3300 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Makkelijke bediening
 • Intensief onderhoud nodig
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Hoog-Keppel? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze adviseurs zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €2750 - €4100.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €14000. Zoek ook naar CV-Ketel in Bosschenhoofd vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1000 tot €4200. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in Hoog-Keppel. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 tot €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Danfoss DHP-M_M kun je aanspraak maken op €7800 en m.b.t. de Remko WKF 120 Compact Stuttgart krijg je €2050. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Bronckhorst.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, 0ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hoog-Keppel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Slochteren.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Hoog-Keppel. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Hoog-Keppel.