CV-ketel vervangen Hoogeloon Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Hoogeloon? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit velerlei aspecten: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Bladel ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vergelijk je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Op onze website bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogeloon.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Hoogeloon?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogeloon [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Hoogeloon gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Keyter warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een aangesloten warmtepomp installateur in Hoogeloon. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hoogeloon

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Brötje of Nefit. Wat is geschikt voor mijn huis? Op de site signaleer jij per soort praktische info. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Hoogeloon: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4900 (plaatsing inbegrepen).

 • Eenvoudig te integreren
 • Waardestijging van woning
 • Beperkte opslag
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Per zone regelbaar
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Hoogeloon? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de CV-ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €2350 tot €4450.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) betaal je tussen de € 1500 en €18000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Bovenkarspel vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1900 en €4700. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een CV-ketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst bekijk je de huidige vergoeding in Hoogeloon. Dit fluctueert momenteel tussen de €1700 en €2200. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Danfoss DHP-R Eco 42 krijg je €6700 en in in het geval van de Remko WKF 120 Duo Frankfurt bedraagt dit €3000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Bladel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hoogeloon?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Sluiskil.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Hoogeloon. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in Hoogeloon.