CV-ketel vervangen Huis ter Heide Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Huis ter Heide? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met velerlei componenten: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Zeist omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site check je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze website vergelijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Huis ter Heide.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Huis ter Heide?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Huis ter Heide [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Huis ter Heide is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Robur warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een ervaren warmtepomp installateur in Huis ter Heide. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Huis ter Heide

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Chappée en ook Rendamax. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze website vind jij per systeem praktische info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Huis ter Heide: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3900 met installeren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Combineren met vloerverwarming
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Geen koolmonoxide
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen dwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Huis ter Heide? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) ligt tussen de €1100 - €6000.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €3300 en €13500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Broekhuizenvorst vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1600 en €4700. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref je per systeem (merk & type) de subsidie in Huis ter Heide. Deze liggen op het moment tussen de €1450 tot €2000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Enerso TWW 67 heb je recht op €8500 en bij de Remko WKF 70 Compact is dit €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Zeist.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Huis ter Heide?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Spier.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Huis ter Heide. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs uit Huis ter Heide.