CV-ketel vervangen Hulshorst Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Hulshorst? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen verschillende onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Nunspeet met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website ontdek je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Via onze website check je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hulshorst.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Hulshorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hulshorst [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Hulshorst is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Solvis warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een degelijke warmtepomp installateur in Hulshorst. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hulshorst

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Bosch of natuurlijk Remeha. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze website signaleer jij per product een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Hulshorst: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4300 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig in te stellen
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Gezond binnenklimaat
 • Nog relatief duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen tussenkomst van gas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Hulshorst? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2300 - €5050.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2300 en €19500. Ook interessant: CV-Ketel in Bruchem vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1400 – €4200. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een CV-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Hulshorst. Dit ligt vaak ergens tussen de €1750 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Enerso WW 23 kun je aanspraak maken op €4100 en m.b.t. de Remko WKF 70 Köln krijg je €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Nunspeet.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hulshorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Spui.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Hulshorst. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Hulshorst.