Solvis warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Solvis warmtepomp plaatsen

De beste Solvis warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zien we de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina lees je bruikbare info over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Solvis.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een degelijke Solvis warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Sanden warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Solvis warmtepomp is voor mij geschikt? Solvis heeft flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor bijna elke woning (zoals de Vaero AL 11kW). Maar, welk type strookt met mijn wensen? Hieronder behandelen we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Renkum.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie wordt ingezet voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Solvis ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende product is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Oldenzaal.

Solvis CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Solvis warmtepomp prijzen maart 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Solvis subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een volledig elektrische systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Solvis warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. Solvis warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus