CV-ketel vervangen Iens Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Iens? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit allerlei zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Littenseradiel inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website vind je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent ons toekomstig energieverbruik. Middels deze website check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Iens.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Iens?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Iens [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Iens gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Thermia warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Iens. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Iens

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Brötje of Sentry. Wat is geschikt voor mijn woning? Hier analyseer jij per installatie praktische info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoog geprijsd
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Iens: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3700 (plaatsing inbegrepen).

 • Goedkoop heet water
 • Huis wordt meer waard
 • Geen saldering
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Eenvoudige montage
 • Nog relatief duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Monopolistisch systeem
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Iens? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1250 - €5800.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2200 en €12000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Buinen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1700 tot €3300. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Iens. Vergoedingen schommelen tussen de €1700 en €3400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti EHW073HS geldt een subsidie van €8700 en ten aanzien van de Samsung DVM chiller 56kW AG056KSVANH/EU geldt een bedrag van €4650. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Littenseradiel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, 0ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Iens?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Stavenisse.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze pagina tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Iens. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Iens.