Thermia warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Thermia warmtepomp plaatsen

Online een Thermia warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom zijn er groene alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van onze website tref je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Thermia.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende Thermia warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de TechniQ-Energy warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Thermia warmtepomp past bij mijn situatie? Thermia biedt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor zowat elke ruimte (zoals de Atec 11). De hamvraag is, welke pomp rijmt met mijn woning? Daarom bespreken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Staphorst.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte zorgt voor de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Thermia ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische installatie. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Rijswijk.

Thermia CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Thermia warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Thermia subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een full electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Thermia warmtepomp. Een uitkomst voor mensen die over willen stappen naar een verantwoorde bron van energie. Thermia warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.