CV-ketel vervangen IJsselham Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in IJsselham? In feite heb je in februari 2024 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Steenwijkerland omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier analyseer je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in IJsselham.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in IJsselham?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in IJsselham [Update februari 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in IJsselham is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Vaillant warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een vakkundige warmtepomp installateur in IJsselham. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in IJsselham

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Elco en ook Nefit. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in IJsselham: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3600 inclusief montage.

 • Tot 60% minder energie
 • Makkelijk te plaatsen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Lange levensduur
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in IJsselham? Let dan op de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de CV-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €2950 - €4450.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1600 en €14000. Lees nu verder over CV-Ketel in Bunde vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1200 – €3800. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je de actuele subsidievergoeding in IJsselham. De bedragen liggen tussen de €1450 en €2000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti ENE006HL kun je aanspraak maken op €2650 en m.b.t. de Samsung DVM S HighEfficiency 2-pijps 10 pk + LT hydro unit krijg je €3350. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in IJsselham?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Steendam.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in IJsselham. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in IJsselham.