CV-ketel vervangen Ingber Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Ingber? We onderscheiden in februari 2024 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit allerlei overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Gulpen-Wittem rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier signaleer je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van onze website vind je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ingber.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ingber?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ingber [Update februari 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Ingber is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Wolf warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een degelijke warmtepomp installateur in Ingber. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ingber

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Chappée of natuurlijk Rendamax. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website vergelijk jij per optie bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Ingber: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3100 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Geen koolmonoxide
 • Hoog servicegehalte
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Ingber? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de CV-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2800 en €5600.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €1900 en €15500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Burgerveen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1100 – €3800. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een normale CV gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Ingber. De bedragen liggen tussen de €1250 – €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de Galletti ENE009WS ontvang je €2650 en voor de Samsung DVM S mini Eco 5pk met HT hydro unit (mono fase) ligt dat op €2150. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Gulpen-Wittem.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 5 tot 9 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ingber?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Steggerda.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels deze website check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Ingber. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in Ingber.