CV-ketel vervangen Joure Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Joure? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met allerlei componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente De Friese Meren met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vind je de belangrijkste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van de vergelijker check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Joure.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Joure?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Joure [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Joure ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Jifon warmtepompen).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Joure. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Joure

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Brink en Thermagas. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Hier analyseer jij per optie een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Joure: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4500 inclusief montage.

 • Oneindige bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Overal te plaatsen
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen tussenkomst van gas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Joure? Let dan op de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger vergeleken met de CV-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €1300 tot €5700.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1800 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Collendoorn vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1100 – €3400. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een normale CV verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Joure. Dit ligt vaak ergens tussen de €1350 en €3400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti ENE030WS geldt een subsidie van €4550 en ten aanzien van de Samsung Eco Heating System split 9 kW (monofase) geldt een bedrag van €1900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 10 jaar, 0ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Joure?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Stroe.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Joure. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Joure.