CV-ketel vervangen Jouswier Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Jouswier? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Dongeradeel ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website detecteer je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van onze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Jouswier.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Jouswier?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Jouswier [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Jouswier is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Ochsner warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en kies een bekwame warmtepomp installateur in Jouswier. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Jouswier

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Berreta + Thermagas. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Hieronder bekijk jij per optie een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Jouswier: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3400 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Combineren met vloerverwarming
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Makkelijke bediening
 • Intensief onderhoud nodig
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Stroomverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Jouswier? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €2250 en €4700.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3000 en €18000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Colmschate vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1500 en €3400. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een normale CV werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Jouswier. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 – €2100. Een rekenvoorbeeld: voor de Galletti ENE033HL ontvang je €5100 en voor de Samsung Eco Heating System TDM 11 kW ligt dat op €2050. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Dongeradeel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Jouswier?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Stroobos.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Jouswier. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Jouswier.