CV-ketel vervangen Stroobos Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Stroobos? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met verscheidene componenten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Achtkarspelen wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website analyseer je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van onze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stroobos.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Stroobos?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stroobos [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Stroobos is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Masser warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Stroobos. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Stroobos

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Ferroli of natuurlijk Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Hieronder bekijk jij per type aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Stroobos: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3800 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Overheidssubsidies
 • Beperkte opslag
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Stroobos? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de traditionele ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1250 en €5650.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3700 en €12500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Midwolda vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1400 en €4700. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een instap hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Stroobos. Dit fluctueert momenteel tussen de €1400 tot €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CLINT CHA/K/A/WP 262-P krijg je €6950 en in in het geval van de Stiebel-Eltron WPC 13 Cool (232935) bedraagt dit €3100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Achtkarspelen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Stroobos?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Driezum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Stroobos. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Stroobos.