CV-ketel vervangen Kantens Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kantens? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met meerdere zaken: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Eemsmond wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder check je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens omtrent de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kantens.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Kantens?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kantens [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Kantens is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Auer).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Kantens. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kantens

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Sentry. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op de site analyseer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Kantens: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4900 met monteren.

 • Lange levensduur
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Geen leidingen aanleggen
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Kantens? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €1850 en €4400.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €3800 en €21500. Ook interessant: CV-Ketel in Dalfsen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1700 – €3500. Neig jij naar een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Kantens. Vergoedingen schommelen tussen de €1400 – €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti ENX044HL geldt een subsidie van €6000 en ten aanzien van de Sinclair GSH-130ERAD icm GSH-IRAD geldt een bedrag van €2050. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Eemsmond.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kantens?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp t Loo Oldebroek.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Kantens. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Kantens.