CV-ketel vervangen Kapel Avezaath Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kapel Avezaath? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen meerdere onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Tiel met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website vind je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze website vind je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapel Avezaath.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Kapel Avezaath?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapel Avezaath [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Kapel Avezaath is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Austria Email).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een ervaren warmtepomp installateur in Kapel Avezaath. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Toets of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kapel Avezaath

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Berreta en ook RLM. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze pagina ontdek jij per alternatief aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Kapel Avezaath: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4400 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Hoge subsidies
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Makkelijk in gebruik
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Geen extra units nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Kapel Avezaath? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter tegenover de CV-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2650 en €5250.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €1800 en €19000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Dalmsholte vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1500 – €3800. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst vind je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Kapel Avezaath. Dit fluctueert momenteel tussen de €1750 tot €2000. Een rekenvoorbeeld: voor de Galletti ENX044WL ontvang je €6000 en voor de Sinclair GSH-70ERAD icm GSH-IRAD ligt dat op €1800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tiel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kapel Avezaath?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp t Veld.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van de info op deze pagina tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Kapel Avezaath. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Kapel Avezaath.