CV-ketel vervangen Kapellebrug Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Kapellebrug? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Hulst inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via onze website vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapellebrug.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Kapellebrug?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapellebrug [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Kapellebrug ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Bosch).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Kapellebrug. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kapellebrug

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Coopra en Radson. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website check jij per systeem een korte uitleg. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Kapellebrug: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4900 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hoge investering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijke bediening
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Overal te plaatsen
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Kapellebrug? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €1700 en €4650.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3000 en €16500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Darp vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1000 – €5000. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een normale CV werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Kapellebrug. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 en €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Galletti LEP 042MS krijg je €6200 en in in het geval van de Sinclair SHP140IRC-ERC bedraagt dit €2250. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Hulst.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kapellebrug?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp t Zandt.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels onze website lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Kapellebrug. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Kapellebrug.