CV-ketel vervangen t Zandt Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in t Zandt? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van diverse zaken: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Loppersum met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vind je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl lees je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in t Zandt.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in t Zandt?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in t Zandt [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in t Zandt gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check ACM Kalte Klima).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een bedreven warmtepomp installateur in t Zandt. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in t Zandt

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Baxi en ook Viessmann. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per type praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in t Zandt: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 met monteren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Combineren met warmtepomp
 • CV-ketel blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Intensief onderhoud nodig
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Koppelen met domotica
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in t Zandt? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de traditionele ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2900 en €5550.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3500 en €13500. Vind alles uit over CV-Ketel in Moerkapelle vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1100 tot €3100. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in t Zandt. Dit fluctueert momenteel tussen de €1400 – €3700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Clivet WBAN 202 S geldt een subsidie van €5650 en ten aanzien van de Stiebel-Eltron WPF 16 (232914) geldt een bedrag van €3500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Loppersum.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de minder dan 10 jaar, 0moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in t Zandt?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Dwingeloo.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels deze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in t Zandt. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van t Zandt.