CV-ketel vervangen Kerkenveld Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Kerkenveld? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente De Wolden omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder analyseer je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot ons toekomstig energieverbruik. Op basis van deze website lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kerkenveld.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Kerkenveld?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kerkenveld [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Kerkenveld is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Danfoss).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een geoefende warmtepomp installateur in Kerkenveld. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kerkenveld

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Agpo cv Ketels en ook Rendamax. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op de site vergelijk jij per installatie een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Kerkenveld: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3000 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Snel geplaatst
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Eenvoudig te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Kerkenveld? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de CV-ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €1200 en €5650.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €1800 en €18000. Lees nu verder over CV-Ketel in De Hoeve vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €2000 – €4100. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een royale subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Kerkenveld. Vergoedingen schommelen tussen de €2000 – €3000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti LEP 072MS geldt een subsidie van €8700 en ten aanzien van de Sirac LSQ10RC geldt een bedrag van €3050. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente De Wolden.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kerkenveld?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Ter Idzard.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van de info op deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Kerkenveld. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Kerkenveld.