Danfoss warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenDanfoss warmtepomp plaatsen

Online een Danfoss warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor heb je tegenwoordig bijzonder veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina tref je alle details over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Danfoss.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een echte Danfoss warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Clivet warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Danfoss warmtepomp is voor mij geschikt? Danfoss verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor bijna elke woning (zoals de DHP-AQ 11). Maar, welk type strookt met mijn budget? Onderstaand behandelen we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Diemen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie zorgt voor warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Danfoss ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Castricum.

Danfoss CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Danfoss warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Danfoss subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met Danfoss warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een gasloze bron van energie. Danfoss warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.