CV-ketel vervangen Kesteren Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Kesteren? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit allerlei overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Neder-Betuwe inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier ontdek je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van de vergelijker vergelijk je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kesteren.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Kesteren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kesteren [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Kesteren ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ECOTEQ).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Kesteren. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kesteren

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Chappée en Radson. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site analyseer jij per installatie aanvullende info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Kesteren: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4600 (incl. monteren).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Overheidssubsidies
 • Dure systemen
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels uit zaagsel en snippers. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Automatische ontsteking
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Lucht droogt niet uit
 • Overal te plaatsen
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Kesteren? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €3000 tot €5350.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €13000. Vind alles uit over CV-Ketel in De Krim vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €4600. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de huidige vergoeding in Kesteren. De bedragen liggen tussen de €1700 tot €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti LEW 041WL geldt een subsidie van €6300 en ten aanzien van de Solvis Vaero AS 11kW geldt een bedrag van €2450. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Neder-Betuwe.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kesteren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Terhole.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Kesteren. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Kesteren.