CV-ketel vervangen Kloetinge Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kloetinge? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit velerlei componenten: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Goes t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder ontdek je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kloetinge.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Kloetinge?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kloetinge [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Kloetinge ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Galmet).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een aangesloten warmtepomp installateur in Kloetinge. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kloetinge

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels en ook Novum. Wat is geschikt voor mijn huis? Via deze website detecteer jij per type praktische info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoog geprijsd
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Kloetinge: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 inclusief montage.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minimale voorraad hout
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Gebruik veel energie
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Kloetinge? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de CV-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €1950 - €5400.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3100 en €15000. Ook interessant: CV-Ketel in De Steeg vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €2000 tot €4200. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een basic hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Kloetinge. Dit fluctueert momenteel tussen de €1700 – €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Galletti LEW 052WL heb je recht op €7100 en bij de SPRSUN CGK/C-09 (T) is dit €1650. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Goes.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kloetinge?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Teuge.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van de info op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Kloetinge. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Kloetinge.