CV-ketel vervangen Koekange Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Koekange? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van diverse invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente De Wolden aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vergelijk je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Via de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koekange.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Koekange?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koekange [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Koekange ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Hitachi).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een competente warmtepomp installateur in Koekange. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Koekange

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Chappée + RLM. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per product een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Hoge tarieven
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Koekange: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3400 inclusief montage.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Makkelijk te plaatsen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Besparing tot 50%
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen recht op subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen extra units nodig
 • Gebruik veel energie
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Koekange? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de HR-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €1650 tot €4500.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3200 en €12000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in De Zilk vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1000 en €3400. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Koekange. Dit fluctueert momenteel tussen de €1350 tot €2900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Galletti LEW 071HL heb je recht op €8700 en bij de SPRSUN CGK/C-18 (T) is dit €2150. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente De Wolden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 7 jaar, 0moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Koekange?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Tilligte.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op de info op deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Koekange. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Koekange.