CV-ketel vervangen Koningslust Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Koningslust? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Peel en Maas wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website signaleer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze website vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koningslust.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Koningslust?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koningslust [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Koningslust is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook LG).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een doorgewinterde warmtepomp installateur in Koningslust. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Koningslust

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van onder andere Buderus of Sentry. Wat past bij mijn mijn wensen? Hier vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Koningslust: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4800 inclusief aanleggen.

 • Eenvoudig te integreren
 • Weinig onderhoud
 • Geen zelfstandig systeem
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Minimale voorraad hout
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ruimteverlies
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen extra units nodig
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Koningslust? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1650 en €5400.

Artikelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2100 en €15500. Vind alles uit over CV-Ketel in Delfstrahuizen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €2000 – €3600. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref je per systeem (merk & type) de subsidie in Koningslust. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Galletti MCW 005HS heb je recht op €2800 en bij de SPRSUN CGK/D-72 is dit €5850. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Peel en Maas.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Koningslust?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Toldijk.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze website vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Koningslust. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Koningslust.