CV-ketel vervangen Leunen Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Leunen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van allerlei zaken: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Venray t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website detecteer je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze pagina lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leunen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Leunen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leunen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Leunen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Bulex warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een ervaren warmtepomp installateur in Leunen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leunen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Atag of Sentry. Wat is geschikt voor mijn wensen? Via deze website check jij per alternatief een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge investering
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Leunen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3300 inclusief aanleggen.

 • Lagere energierekening
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • 100% milieuvriendelijk
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Leunen? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de gas-ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €1600 en €5350.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €2200 en €16500. Zoek ook naar CV-Ketel in Easterwierrum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1900 en €3600. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Leunen. Vergoedingen schommelen tussen de €1700 en €2900. Een rekenvoorbeeld: voor de NIBE F1155-16 (W/W) ontvang je €3700 en voor de TechniQ-Energy TQE-AIR-MONO-14KW ligt dat op €2700. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Venray.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leunen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Vierlingsbeek.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op cvketel-warmtepomp.nl lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Leunen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Leunen.