CV-ketel vervangen Leusden Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Leusden? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verscheidene aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Leusden inzake plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site ontdek je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze website check je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leusden.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Leusden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leusden [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Leusden is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check CIAT warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Leusden. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leusden

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Brötje en ook Sentry. Wat sluit aan bij mijn woning? Hier ontdek jij per alternatief aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoog geprijsd
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Leusden: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4600 (incl. monteren).

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Makkelijke bediening
 • Aantal modellen
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Geen dwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Leusden? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Utrecht) schommelt tussen de €2850 tot €4450.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) betaal je tussen de € 3900 en €18000. Lees nu verder over CV-Ketel in Echteld vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €2000 tot €3400. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Leusden. Deze liggen op het moment tussen de €1350 – €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de NIBE F1255-12 (W/W) krijg je €3200 en in in het geval van de TechniQ-Energy TQE-AIR-MONO-9KW bedraagt dit €2100. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Leusden.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leusden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Vijfhuizen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Leusden. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Leusden.