CV-ketel vervangen Leuth Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Leuth? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met verscheidene overwegingen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Ubbergen aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website ontdek je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leuth.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Leuth?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leuth [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Leuth ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Climaveneta warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Leuth. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leuth

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Berreta + Radson. Wat past bij mijn mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per mogelijkheid meer details. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet goedkoop
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Leuth: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3800 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Waardestijging van woning
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Constante temperatuur
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Leuth? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1650 - €5300.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) betaal je tussen de € 3500 en €20000. Ook interessant: CV-Ketel in Echten vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1900 tot €4300. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer jij per installatie de geldende subsidie in Leuth. Deze liggen op het moment tussen de €1050 – €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de NIBE F1255-16 (W/W) kun je aanspraak maken op €3700 en m.b.t. de Templari Kita L 7-24 kW krijg je €3100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Ubbergen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leuth?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Vijlen.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Leuth. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Leuth.