CV-ketel vervangen Lierop Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Lierop? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van diverse componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Someren omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website bekijk je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze website ontdek je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lierop.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Lierop?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lierop [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Lierop is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ECOTEQ warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een doorgewinterde warmtepomp installateur in Lierop. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lierop

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Daalderop of natuurlijk Sentry. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze website vergelijk jij per mogelijkheid meer details. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Lierop: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4600 met installeren.

 • Lange levensduur
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Autonoom systeem
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Lierop? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1250 tot €5600.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Hybride, Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3900 en €19000. Vind alles uit over CV-Ketel in Eemdijk vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1800 tot €3100. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een gulle ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst vind jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Lierop. Dit ligt vaak ergens tussen de €1800 en €2200. Een rekenvoorbeeld: voor de Oilon Cube 10 ontvang je €2800 en voor de Tesy EVHP 200 60 ligt dat op €1100. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Someren.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lierop?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Vlieland.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van deze pagina lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Lierop. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Lierop.