CV-ketel vervangen Lies Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Lies? In augustus 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met allerlei aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Terschelling omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder vind je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot het energieverbruik over 10 jaar. Met behulp van deze website check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lies.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Lies?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lies [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Lies gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check ELCO warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een handige warmtepomp installateur in Lies. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lies

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Agpo cv Ketels + Sentry. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze pagina vind jij per type meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Constante temperatuur
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Lies: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4900 inclusief aanleggen.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Combineren met vloerverwarming
 • Lange terugverdientijd
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig in te stellen
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemakkelijk te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Lies? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de CV-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €1000 en €4500.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €1800 en €20500. Zoek ook naar CV-Ketel in Eemnes vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1000 en €3700. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst check je per systeem (merk & type) de subsidie in Lies. Dit ligt vaak ergens tussen de €1300 – €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Oilon Cube 12 heb je recht op €2800 en bij de Tesy EVHP 260 60 is dit €1100. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Terschelling.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lies?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Vlierden.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Lies. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Lies.