CV-ketel vervangen Linde Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Linde? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente De Wolden rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website ontdek je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van onze website vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Linde.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Linde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Linde [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Linde is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Ferroli warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Linde. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Linde

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Dietrich of natuurlijk Junkers. Wat is geschikt voor mijn situatie? Hier check jij per type aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Linde: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3500 inclusief aanleggen.

 • Lagere energierekening
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Autonoom systeem
 • Minimale voorraad hout
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ruimteverlies
 • Koppelen met domotica
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Constante temperatuur
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Linde? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €2650 - €5200.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2700 en €21000. Zoek ook naar CV-Ketel in Ees vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1400 – €4600. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een royale subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Linde. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 tot €2200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Oilon ECO 8 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Thermia Atec 16 geldt een bedrag van €2300. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente De Wolden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 10 jaar, 0is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Linde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Volendam.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van deze website vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Linde. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Linde.