CV-ketel vervangen Lomm Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Lomm? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Venlo ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lomm.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Lomm?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lomm [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Lomm is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Inventum warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een handige warmtepomp installateur in Lomm. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lomm

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Berreta of Mark. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Lomm: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatisch geregeld
 • Voorraad pellets
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen last van geluid of geur
 • Weinig onderhoud
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Geen keuzevrijheid
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Lomm? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de HR-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1300 - €4300.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1700 en €19500. Lees nu verder over CV-Ketel in Ekehaar vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1300 – €4000. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Lomm. Vergoedingen schommelen tussen de €1350 – €2600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de SmartHeat Classic-i 010 WWi krijg je €2800 en in in het geval van de Thermics Energie PAW-2ECO 25kw bedraagt dit €3400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Venlo.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lomm?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Vriescheloo.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Lomm. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Lomm.