Inventum warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenInventum warmtepomp plaatsen

Online een Inventum warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zien we interessante alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij onze website vergelijk je alle info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Inventum.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare Inventum warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Hitecsa warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Inventum warmtepomp moet ik kiezen? Inventum verkoopt verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke woning (zoals de All - E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler). Wat jij wil weten is, welke pomp sluit aan bij mijn wensen? Onderstaand bekijken we kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Houten.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor centrale verwarming en tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Inventum ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric type. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte type is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Heerenveen.

Inventum CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Inventum warmtepomp prijzen mei 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Inventum subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Inventum warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een gasloze energiebron. Inventum warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus