CV-ketel vervangen Loozen Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Loozen? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van velerlei onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Hardenberg ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder analyseer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze pagina check je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Loozen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Loozen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Loozen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Loozen is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Mastertherm warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een bekwame warmtepomp installateur in Loozen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Loozen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Brötje + Nefit. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website check jij per soort aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Loozen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3600 inclusief montage.

 • Tot 60% minder energie
 • Subsidies tot €2.500
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Automatische ontsteking
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Geen buitenunit
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Loozen? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €1750 tot €5850.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2200 en €14000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Ell vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €2000 tot €3800. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een royale subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Loozen. Deze liggen op het moment tussen de €1600 – €2500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Stiebel-Eltron WPW 10 Set (232950) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Toshiba Estia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM6-E1 geldt een bedrag van €2200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Hardenberg.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Loozen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Vuren.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op de info op deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Loozen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Loozen.