CV-ketel vervangen Losser Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Losser? Dan heb je in september 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met velerlei aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Losser t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl check je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van deze pagina bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Losser.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Losser?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Losser [Update september 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Losser is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Mitsubishi Electric warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een geoefende warmtepomp installateur in Losser. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Losser

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijv. Brink en ook Rendamax. Welke past nu bij mijn mijn huis? Hier vergelijk jij per type meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Losser: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4000 met monteren.

 • Oneindige bron
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Automatische ontsteking
 • Onderhoudscontract
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Weinig onderhoud
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Losser? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de HR-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) is op dit moment tussen de €1750 tot €5200.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2000 en €12500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Elp vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1700 – €4800. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst check jij de actuele subsidievergoeding in Losser. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 tot €2200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Stiebel-Eltron WPW 22 Basic Set (230919) geldt een subsidie van €3500 en ten aanzien van de Toshiba Estia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM9-E1 geldt een bedrag van €1800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Losser.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Losser?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Waalre.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze pagina check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Losser. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Losser.