CV-ketel vervangen Lutten Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Lutten? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen diverse invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Hardenberg omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vergelijk je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via de vergelijker lees je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lutten.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Lutten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lutten [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Lutten is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Radson warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een echte warmtepomp installateur in Lutten. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lutten

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Agpo cv Ketels en ook Intergas. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op deze website analyseer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Lutten: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3000 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Waardestijging van woning
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Autonoom systeem
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Lutten? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter tegenover de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) is op dit moment tussen de €2650 tot €5350.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1900 en €20500. Zoek ook naar CV-Ketel in Emst vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1700 en €4500. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst vind je per systeem (merk & type) de subsidie in Lutten. Dit ligt vaak ergens tussen de €1450 – €2800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Techneco Toros Vision TVXT 12 geldt een subsidie van €3100 en ten aanzien van de Trane CXA 115 geldt een bedrag van €5400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Hardenberg.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lutten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Wadenoijen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op onze website check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Lutten. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Overijssel.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Lutten.