CV-ketel vervangen Wadenoijen Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Wadenoijen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Tiel t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website check je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wadenoijen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Wadenoijen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wadenoijen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Wadenoijen is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Mastertherm warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Wadenoijen. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wadenoijen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Brötje + Geveke. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze website check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naartoepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Wadenoijen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4900 met monteren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Combineren met vloerverwarming
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Eenvoudig te installeren
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Wadenoijen? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €2350 - €4100.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Water/water, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €1700 en €19500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Oosterleek vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1300 en €4000. Kies je voor eengrond-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

De HR-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Wadenoijen. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 tot €3100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Daikin EWYQ-005ADVP heb je recht op €1750 en bij de Waterkotte Eco Touch DS 5027.5 Ai RC (G/W) is dit €3600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wadenoijen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Goudswaard.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van deze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Wadenoijen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Wadenoijen.