CV-ketel vervangen Maastricht Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Maastricht? We onderscheiden in februari 2024 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van allerlei onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Maastricht rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder bekijk je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande ons toekomstig energieverbruik. Middels onze website lees je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Maastricht.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Maastricht?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Maastricht [Update februari 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Maastricht is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook TechniQ-Energy warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Maastricht. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Maastricht

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van onder andere Brink of Nefit. Wat is geschikt voor mijn wensen? Hier analyseer jij per soort bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Maastricht: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4100 (plaatsing inbegrepen).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Huis wordt meer waard
 • Dure systemen
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Lage installatiekosten
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Maastricht? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger vergeleken met de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2900 en €4600.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3000 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Esbeek vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1600 tot €4200. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Maastricht. Dit fluctueert momenteel tussen de €1650 – €2400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Techneco Vulcan 07 ACHT (W/W) krijg je €2800 en in in het geval van de Trane CXAM 035 HE Ccpt bedraagt dit €7650. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Maastricht.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Maastricht?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Warmond.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van deze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Maastricht. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Maastricht.