CV-ketel vervangen Marwijksoord Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Marwijksoord? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Aa en Hunze m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website vind je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van de vergelijker check je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Marwijksoord.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Marwijksoord?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Marwijksoord [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Marwijksoord is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Geothermik France warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een vakkundige warmtepomp installateur in Marwijksoord. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Marwijksoord

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Atag of natuurlijk Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze pagina check jij per product aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Marwijksoord: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Goedkoop heet water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Automatisch geregeld
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Onderhoudsvrij
 • Nog relatief duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Marwijksoord? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de CV-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €1150 - €5300.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €12500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Firdgum vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1600 en €4800. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een normale CV draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een historische ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Marwijksoord. De bedragen liggen tussen de €1400 tot €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Thermia Diplomat Duo Optimum G3 10 geldt een subsidie van €3000 en ten aanzien van de Vaillant aroTHERM VWL 115/2 A (0010016411) geldt een bedrag van €1950. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Marwijksoord?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Wenum Wiesel.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van onze website vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Marwijksoord. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Marwijksoord.