CV-ketel vervangen Meliskerke Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Meliskerke? In augustus 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Veere betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site analyseer je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via cvketel-warmtepomp.nl check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Meliskerke.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Meliskerke?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Meliskerke [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Meliskerke is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook ARGO systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Meliskerke. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Meliskerke

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Chappée en Geveke. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op de site ontdek jij per soort meer details. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Meliskerke: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €4700 met monteren.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Geen koolmonoxide
 • Hoog servicegehalte
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Gemakkelijk te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Schoon en veilig
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Meliskerke? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) is op dit moment tussen de €1100 tot €6000.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2700 en €14500. Vind alles uit over CV-Ketel in Galder vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1100 tot €3900. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Meliskerke. Dit ligt vaak ergens tussen de €1250 tot €2300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Vaillant geoTHERM VWS 300/3 (W/W) (0010018421) krijg je €6000 en in in het geval van de Viessmann Vitocal 200-S AWB 201.B07 bedraagt dit €2000. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Veere.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Meliskerke?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Westeremden.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op onze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Meliskerke. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Meliskerke.