Air Trade Centre warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAir Trade Centre warmtepomp plaatsen

Online een Air Trade Centre warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom zien we verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze pagina lees je praktische info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Air Trade Centre.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige Air Trade Centre warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de ACM Kalte Klima warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Air Trade Centre warmtepomp past in mijn woning? Air Trade Centre hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke woning (zoals de AX 7.1b). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn budget? Om die reden bediscussiëren we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Almelo.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming en/of tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Air Trade Centre ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en voor warm tapwater. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een full-electric oplossing. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Zwijndrecht.

Air Trade Centre CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Air Trade Centre warmtepomp prijzen januari 2021). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Air Trade Centre subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een alle electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Air Trade Centre warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die op zoek zijn naar een energiezuinige wijze van verwarming. Air Trade Centre warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.